Ugrás a tartalomra
Amerikai vastag palacsinta

Amerikai vastag palacsinta

Általa megosztva Vivien Kedves on

Hozzávalók

  • 50g fehér liszt vagy tönköly liszt
  • 50g teljes kiőrlésű vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk négyszeres èdesitő vagy folyèkony èdesitő ízlés szerint 
  • Késhegynyi sütőpor
  • Csipet só
  • 2 kis tojás, szétválasztva
  • 150 ml tej/növényi tej

Elkészítés

  • 1. LÉPÉS

    Szitáljuk a liszteket egy tálba és a szitán lévő darabokat öntsük vissza a tálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját és egy csepp tejet, majd keverjük sűrű masszává. A maradék tejet apránként adjuk hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.

  • 2. LÉPÉS

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk – ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot.

  • 3. LÉPÉS

    Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon,enyhén vajazzunk/olajozzuk ki és öntsünk bele annyi tésztát, hogy körülbelül 10 cm átmérőjű palacsintát kapjunk. Kevesebb mint egy percig sütjük, amíg buborékok nem kezdenek kipattanni a felületen, és a szélei kissé kiszáradnak. Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát. Ha kicsit nedves a teteje, akkor egy kis tésztát spriccelhet ki belőle. Ebben az esetben hagyja még egy kicsit a másik oldalon. Tartsuk melegen, amíg az összes palacsinta el nem készül.

    Tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, juharsziruppal!

 

 

Hagyja itt a gondolatát

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni..

Drawer Title
Coupon
Hasonló termékek