Hozzávalók
- 50g fehér liszt vagy tönköly liszt
- 50g teljes kiőrlésű vagy teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk négyszeres èdesitő vagy folyèkony èdesitő ízlés szerint
- Késhegynyi sütőpor
- Csipet só
- 2 kis tojás, szétválasztva
- 150 ml tej/növényi tej
Elkészítés
-
1. LÉPÉS
Szitáljuk a liszteket egy tálba és a szitán lévő darabokat öntsük vissza a tálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját és egy csepp tejet, majd keverjük sűrű masszává. A maradék tejet apránként adjuk hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.
- 2. LÉPÉS
-
3. LÉPÉS
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon,enyhén vajazzunk/olajozzuk ki és öntsünk bele annyi tésztát, hogy körülbelül 10 cm átmérőjű palacsintát kapjunk. Kevesebb mint egy percig sütjük, amíg buborékok nem kezdenek kipattanni a felületen, és a szélei kissé kiszáradnak. Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát. Ha kicsit nedves a teteje, akkor egy kis tésztát spriccelhet ki belőle. Ebben az esetben hagyja még egy kicsit a másik oldalon. Tartsuk melegen, amíg az összes palacsinta el nem készül.
Tálaljuk bogyós gyümölcsökkel, juharsziruppal!